maandag 5 oktober 2009

Logboek Les 4

Eerst kregen we een hele uitleg van Bert, over wat stage-lopen precies inhoud, en wat precies van je wordt verwacht op zo'n stage. Dat je niet alleen de lessen aanwezig moet zijn die je met je begeleid(st)er hebt afgesproken, maar dat je bijvoorbeeld ook kan vragen of je bij een open dag zou kunnen helpen.
Ik werd wel helemaal enthousiast na al die verhalen over de stages! Het lijkt me ontzettend leuk.
Het 2e gedeelte van de les bestond uit 10-minuten lesjes. Het was heel leuk om te zien hoe mn klasgenoten hun lesjes gaven. Ik vond dat ze t allemaal heel goed deden. Het was heel leerzaam om te kijken hoe een ander het aanpakt.

zondag 13 september 2009

Logboek Les 2

In deze les hebben we nog 4 mensen gehoord over hun beste werk, en waarom ze naar de kunstacademie zijn gegaan. Daarna gingen we lesmethodes behandelen, welke vakken ze nu op de onderbouw van een middelbare school hebben, en vergelijken met onze vakken toen. We hebben het ook gehad over nieuwe lesmethodes die ze misschien in willen voeren, en die op sommige scholen al worden gebruikt, zoals werken met grote projecten, waar alle vakken aan meedoen.
Ik vind af en toe zo´n project in het jaar wel een goed idee, maar er zijn ook scholen die alleen maar met die projecten willen werken, dat lijkt me niet echt verstandig voor leerlingen die in het 1e jaar van de middelbare school terecht komen. Dan ben je, lijkt mij, telkens maar met 1 bepaald onderwerp bezig. Ik vond het wel leuk om te horen dat het vak ckv, en andere kunstzinnige vakken sinds meer op de voorgrond komen op middelbare scholen. Bijvoorbeeld dat ze ook meer aan dans en theater willen doen op school.

Logboek Les 1

We moesten allemaal ons beste werk van de toelating meenemen, en daar vervolgens dan wat over vertellen. Ook werd meteen gevraagd op welke middelbare school je hebt gezeten, en door wat&wie je op ArtEZ terecht bent gekomen, of er mensen zijn die een voorbeeld voor je waren of je erg gesteund hadden. Ik vond het heel interresant om iedereens achtergrond te horen, en ook leuk om het werk van iedereen te zien. Het viel me op dat er nog best wel wat leerlingen bijzaten waarvan de ouders niet volledig achter hun beslissing stonden om naar een kunstacademie te gaan. Dat verbaasde me wel, en vond het ook zielig voor diegene. Het was een leuke les, en we hebben daardoor elkaar weer wat beter leren kennen!